frendeites



    At Arta, in the Spanish countryside, Herreros Arquitectos Madrid's agency has made this house of stone and steel. Between contemporary and traditional architecture.



















    On this project, Herreros Arquitectos says:

      "The project converts an existing vernacular structure That formerly served as a shelter for shepherds Into a small residence for occasional use. The approach consisted of replicating the original volume Symmetrically to retain the original terms and technical function of an Apparently innocent Building That Was designed intelligently Where icts orientation, ventilation and water collection facilities, etc. Were Concerned.

      A dry-constructed outer wall Stimulates year voluntary and open dialogue with the different aspects of the local climate. Seeing, lighting, ventilating or heating are various operations associated with two independent systems of Openings and shutters That the northern and southern imbued faces with ambiguous year and enigmatic look. The interior reproduces the original and primitive compartments (for animals, shepherds and drilling) in two directions:

      North (kitchen, bedroom and bathroom) and South (dining room, living room and study). Each compartment contains one major single object (table, sofa, writing desk, bath, bed and cooker) qui reserves to define space Each and Its use.

      The original typology is based on Increasing the labor front, the only one That Could be ouvert and is heated by the sun. In our project, we preserve this requirement duplicating the front hand searching for the sun and the North light in the opposite direction without Contradicting the original character.

      Its inverted roof Provides the house with highly effective natural cross-ventilation, adjustable by the user who, opening or closing the top and bottom windows, Creates a perfect climate selon Each season.

      The Proposed little house supports the spirit of the original lightweight construction. It preserves the impressive stone wall and lateral supports the idea of ​​the big hollows, qui duplicated, Become doubly enriching for the house.

      The original house: has a gutter That collects rain water and leads to a cistern Where It is Stored. The proposal Maintains this system further Top and optimizes it. The two slopes of the roof carry the water to the gutter qui Maintains icts original position, and Then It leads to the citadel. "

      To learn more, visit the site ofHerreros Arquitectos.

      Source: architizer


      Logo-ML SiteADC

      of architecture in newsstands

      D'A
       

      MAGAZINE pop-up display