frendeites



In Islington, the London architecture firm Studio Octopi has made the redevelopment and extension of this house. The space extends into an open glass cube of the garden.









On this project, the Octopi Studio says:

"A Grade 2 listed building in Islington That Was divided up into flats in the 1970's has-been restored and Reinstated as a family home. The original house has-been refurbished Throughout with finishes That are light in Both tone and texture and new units and insertions are respectful to the restored fabric and période details of the building.

The newly Reinstated staircase Occupies the Sami shaft of space as the original at the rear of the house. Glass balustrades steel plates sandwiched entre draw a bold zigzag entre the ground floor and the attic. Here it is put off by three roof lights That filter natural light down stair treads and landing entre flat That Slightly sit back from the walls and balustrades.

The resulting and structure is reminiscent of an exploded diagram, With Each element Expressed as an object floating Within a tightly defined vertical space. The levels feel more connected than ever They Were, with movement entre les oven rooms of the first floor Becoming a vertical as well as a horizontal experience.

On the ground floor the kitchen and dining room-have-been ouvert up to form one long flowing space with white-soap-washed spruce floorboards That run the length of the building. "

For more information, visit the website Studio Octopi.

Source: architizer


Logo-ML SiteADC

of architecture in newsstands

D'A
 

MAGAZINE pop-up display