frendeites



A Loctudy in Finistère, the architect Michel Grignou realized this house for a couple of wood bristling. Open to the landscape, its volume in an L shape courtyard sheltered from prevailing winds.











"This house for a young couple is implanted in a flat landscape and very open to west winds. An alignment provided by pines, stressed Retaining dry stone wall, materializes the ratio of land to the communal road, is. the house rests on these two characteristics to reinterpret a traditional habitat, whose buildings often arranged in L or U, define a sheltered courtyard of the prevailing winds. Here, the high point of river converges with 2 exact northwest corner. day parts, occupy the north-south wing while children's rooms occupy the east-west wing. the parents' room creeps upstairs to bow home. the continuity of the interior volumes combined with the narrowness of the house allows many visual crossings on the landscape. "

Photo credits: Stéphane Chalmeau (photographs) and Michel Grignou (Map)

Source: Archicontemporaine


Logo-ML SiteADC

of architecture in newsstands

D'A
 

MAGAZINE pop-up display