frendeites
communities



Family Box par Crossboundaries Architects



Located in Beijing, this building which is both a nursery and a leisure area was designed by the agency Crossboundaries Architects. Behind a perforated facade taking up the lines of children's drawings, it welcomes families, playing on scales and graphic codes aimed at young and old.

On this project, Crossboundaries Architects says:

"" We-have Learned That to raise a happy, healthy and hopeful child, it takes a family, it takes teachers, it takes clergy, it takes business people, it takes community leaders, it takes Those Who protect our health and safety, it takes all of us.
Yes, it takes a Village to raise a child. "
Hillary Clinton


Family Box is something entre a playground and a kindergarten, Being Both used by children ad adults. It hosts different kinds of activities, from swimming, playing games to various classes ranging from music and crafting to cooking. Further more there is a big playframe, a bookshop and a generous café area.

The different size and height entre adult and child Was the starting points for Family Box Considering shoulds be made by two kinds of spaces: a kids-scale space and an adult-scale space. How to find an inspiring balance entre em? How to combine the different needs?

DESPITE the complex program Reviews another challenging portion of this project Was to deal with an Existing structural system and column grid and aussi the building footprint - due to the involvement of Reviews another design firm in an Earlier internship project. The rigid concrete structure of the building Did not sccm The Most suitable for our purpose, so we Decided to counterbalance That in different ways.

When we ENTERED the design process, the two upper floors where not yet constructed - an opportunity for us to make the building more kids' friendly: we Decided to shift floor plates up and down and aussi cut out the floor In Some areas to allow views entre les floors.

The various activities are enclosed in freestanding boxes: this allows' em to run parallel and it offers The Most suitable environment for each. Their layout is Meant to break the rigid layout of the concrete columns, qui est camouflaged with a series of arches That give a different rhythm to the environment.Visually, the common areas are Treated with low contrast finishes in order to Enhance and balance the space and equipments for the children.

The glass façade: has a printed pattern. The graphic motif is reversed: the background is translucent and the drawing is transparent.

The surrounding landscape is designed using pre-fabricated concrete tiles. Their displacement Follows the facade grid Creating a continuity entre vertical and horizontal surfaces and merging smoothly the access path to the park. They do not follow a flat surface since Placed on a hilly ground. "

For more information, visit the website Crossboundaries Architects.

Post your comment

0
  • No comment on this article.

ADC Awards

ADC-Awards-logo-2017 250-01
The most outstanding architectural achievements elected by the professional community

>> Read more

 

MIAWs

miaw white logo ok

An International Award to the best products for architects and layout professionals

>> Read more

 

CONTACT US!

5, Saulnier Street - 75009 PARIS

T: + (33) 1 42 61 61 81

F: + (33) 1 42 61 61 82

[email protected]

www.muuuz.com

about us

my account 

Mobile version