frendeites

Architecture

Le Collège Port Marianne : un marqueur écologique exemplaire pour Montpellier (A+Architecture)

Labellisé bâtiment durable Occitanie, le collège Port Marianne incarne les enjeux de l’époque. Au...

Logements collectifs en Restanques à Montpellier par l’Agence Clausel-Borel architecte

Le projet regroupe  50 logements collectifs dont 10 logements sociaux ( Promologis) avec un niveau...

Une écriture architecturale épurée, rassurante et durable pour le Village des Solidarités par A+Architecture

À Marguerrites, dans le Gard, le Village des Solidarités transcrit spatialement, constructivement et...

Arts

Pierre-Luc Poujol : cet artiste à l'âme d'architecte

Influencé par les racines paysannes de son grand-père agriculteur et bercé par l’environnement...

Félins : la grande exposition de printemps du Muséum national d’Histoire naturelle

En 2023, le Muséum national d’Histoire naturelle met à l’honneur une exceptionnelle famille...

Le projet artistique de Barthélémy Toguo pour la future ligne de tramway de Montpellier

Barthélémy Toguo travaille depuis longtemps sur les relations homme/nature, que ce soit sous les...

Design

Le studio Alex March signe une maison, hommage à l'art et au design

Située dans le quartier de Turó Park (Barcelone), cette maison aux dimensions généreuses, a été...

Collaboration Delisle x Wilmotte : vision futuriste x savoir-faire d’exception

C’est dans le cadre de la réhabilitation de l’hôpital Richaud de la ville, construit au XVIIIe...

ovre.design® pour le relooking complet de l’hôtel Salus, à Jesolo, en Italie

À Jesolo, en Italie, l'hôtel Salus est un établissement familial, situé à proximité immédiate de...

Intérieur

Sandra Benhamou pour un appartement familial dans un immeuble haussmannien

Sandra Benhamou signe un appartement situé au cinquième étage d’un immeuble haussmannien à...

Pierre Yovanovitch pour la scénographie du nouvel Opéra Rigoletto au Theater Basel en Suisse

C’est à Pierre Yovanovitch, invité par le metteur en scène Vincent Huguet, que l’on doit la...

Monbleu Père Lacheese par Mur.Mur Architecte

Après un restaurant-fromagerie aux abords des Grands Boulevards, après un petit comptoir de...

Abonnement Newsletters
Logo-ML SiteADC

d'architectures en kiosque

 
 da304

























Sur ce projet, Building Studio précise:

"Site: The twenty acre tract is just southwest of Nashville, not far from Loretta Lynn's Dude Ranch. The site itself is made up of second-growth hardwood stands broken by open meadows that used to be farmland. The house location sits along a heavily wooded bluff overlooking the open floodplain which is flanked on the south by the Buffalo River.

Program: Provide an affordable weekend home for a young couple with two children. Leah is a graphic designer and Les an attorney. The owners wanted all the amenities of a modern urban home with the ability to open easily to the outdoors; a place where the family can canoe and camp as their children grow.

Design: The scheme is a rectangular box with a sloped roof at the west end. The home sits on a conventional foundation with three foot cantilevers on each side of the house's long dimension. This allows the house to touch the meadow as lightly as possible.

The structure's main axis which is oriented east-west, sits parallel to the bluff. Windows and porches face south toward the river. The north, east and west elevations are windowless except for high windows over the kitchen on the west side. This is to shut the house off from its the public road and to make it appear more secure when the owner's are not there for long periods. Interior spaces are separated by three outdoor decks; living area and each bedroom have private decks. Sliding doors open to these decks in an enfilade arrangement. The partially covered outdoor deck off the living area has its own outdoor fireplace.

Inside, the living, dining, kitchen areas are vaulted; its open wood structure is painted bright white. A hallway along the north elevation connects the living spaces to the two bedrooms. Instead of conventional walls separating the hall from bedrooms, seven foot high, white oak storage units doubling as headboards are used. Rolling panels give further privacy when the bedrooms need to be closed. Two baths serve each of the bedrooms. The floors are white oak throughout with gypsum board walls and ceilings painted white. An Ikea package is used for the kitchen.

The walls and sloped roof are sheathed in preformed metal with a black finish. This black metal is interrupted with white vertical stripes of varying widths. The pattern is loosely analogous to a fine pinstripe suit often worn by attorneys, a send-up to the fact that one of the owners is a lawyer.

There is a grass car park area adjacent to the west end of the structure convenient to the main entrance. "

Pour en savoir plus, visitez le site de Building Studio.


Logo-ML SiteADC

d'architectures en kiosque

SITEOK
 

MUUUZ Facebook likebox