frendeites
communities



Laura Ortín Arquitectura : The Beach House

While the season is snow covered chalets, the Spanish agency Laura Ortín Arquitectura delivers the elevation of a seaside house in La Torre de la Horadada, in southern Spain. With its intriguing volume of smooth concrete protruding, the construction steals the show to its neighbors, typical representatives of the seaside architecture of the 1970 years.

This elevation of two levels is the order of a retired couple, owner of a small single storey holiday home located a few steps from the beach, who wanted to increase its capacity to accommodate children and grandchildren; the original cottage has only a kitchen, a living room and a bedroom, arranged in a row.

The original building is located in a neighborhood where the very fast and anarchic seaside urbanization of the 1970 years has erased all the traces of the former fishermen who once lived and worked there, whose homes have been replaced by small, identical terraced concrete residences. taking place in narrow plots of 22 meters long for 6,5 wide whose front part is occupied by a forecourt of entry.

6324nomini

In a burst of transgressive creation, the architect Laura Ortín takes advantage of the town's harsh urban regulation, which has so much harmed its urbanism forty years earlier, and adds on the roof terrace of the old building a pale blue volume. two levels at salient angles. This ovniesque enlargement of a living area of ​​90 square meters, supported by a metal structure, contains on the first floor two bedrooms, a bathroom and a double height living room, including a kitchen unit open on a large balcony. On the upper level, a mezzanine hosts a third bed that has access to an elevated pool, positioned at the rear of the building.

"The proposal suggested a new architectural language, a sort of aesthetic and functional disobedience that, in this specific context, is in keeping with the provocative desire for a clean break. " Laura Ortín, architect

Dressed in the upper part of light wood from old sea containers and a floor inlaid with mosaic tiles specially designed by the studio, the living rooms are warm and bathed in light, thanks to a generous zenith opening placed in the part superior concrete block, offering the inhabitants an incredible view of the stars.

A refreshing design that makes you want to leave scarf and cap in favor of swimsuits!

To learn more, visit the website of Laura Ortín Arquitectura

Photographs: David Frutos

Post your comment

0
  • No comment on this article.

ADC Awards

ADC-Awards-logo-2017 250-01
The most outstanding architectural achievements elected by the professional community

>> Learn more

MIAWs

miaw white logo ok

An International Award to the best products for architects and layout professionals

>> Learn more

CONTACT US!

5, Saulnier Street - 75009 PARIS

T: + (33) 1 42 61 61 81

F: + (33) 1 42 61 61 82

[Email protected]

www.muuuz.com

about

my account

Mobile version