frendeites
communities



Bureau de Change : The Interlock

The Fritzrovia district of London (United Kingdom) attracts an incredible panel of residents in an architectural environment typical of the English melting pot. The architects of the British cabinet Bureau de Change take advantage of this site as popular as it is effervescent to subvert the tradition with richness and complexity. A mix translated by The Interlock, a complete set combining housing, art gallery and coffee.

Between the majestic terraces of the 19th century and social housing, The Interlock, designed by the architects Bureau de Change, brings together all the architectural wealth of the neighborhood behind an amazing facade, bringing a distinctive character.
The construction of 5 floors of approximately 300 square meters with multiple uses, houses a café, a gallery and apartments, thus actively participating in the development of the district. Located at the junction of Riding House Street and Wells Street, between two washed brick buildings, The Interlock reveals the vibrant energy of the north of the capital.

7022nomini

Bureau de Change abandons the traditional dimensions of London's red bricks to form a facade of 5 000 blue clay blocks of Staffordshire, of 44 different formats. The manufacturer, Forterra, uses for this operation 188 models of printed panels defining the number, typology and location of each brick. Their matte blue appearance is due to the 14 steel molds that formed them, heated to give them that raw finish. Once tested in 3D, adjusted, then assembled block after block, the facade stands out advantageously adjacent buildings, while being part of the historical aesthetics of its sector.

Behind this screen, three new residential units overlooking the street, including the monochromatic palette, oak floors and terrazzo bathrooms contrast the cold shades of the envelope. On the ground floor, a café welcomes locals. Defined by a single piece, the space is characterized by a lightened interior made possible by extruded and curved mullions, giving the meeting point an airy ornamental aspect.
In the basement, visitors have access to a bespoke art gallery, which hosts exhibitions, workshops and conferences.

The Interlock is far from settling behind its rippling façade!

To learn more, visit theBureau de Change website

Photographs: Gilbert McCARRAGHER

Post your comment

0
  • No comment on this article.

ADC Awards

ADC-Awards-logo-2017 250-01
The most outstanding architectural achievements elected by the professional community

>> To know more

MIAWs

miaw white logo ok

An International Award to the best products for architects and layout professionals

>> To know more

CONTACT US!

5, Saulnier Street - 75009 PARIS

T: + (33) 1 42 61 61 81

F: + (33) 1 42 61 61 82

[Email protected]

www.muuuz.com

about

my account

Mobile version