frendeites



The Hungarian architectural firm T2a has done this multiple starts in Budapest. Between contemporary and modern architecture, and 30 60 years, the apartments fit together behind a facade tart made of colored glass.



















On this project, T2a states:

"The building is share of a huge real estate development (retail, office and residential functions); 61 flats-have-been build, the size of Them is around 70-80 square meters.
All apartments have broad and open facades and all-have a well-utilizable, covered terrace - loggia. The flats can be atteint through two vertical transportation cores, qui are Placed in the two breakpoints of the U-shaped building. Open side corridors head from the staircases as we regarded it Useful That in this way the flats Could Be naturally ventilated from two directions And Besides They Could Be atteint in a friendly Manner, similar to the tradition we can chat with our neighbors on the corridor.
The open corridors face the miscellaneous internal garden overgrown and the green-wall. We made the internal garden for the visible external Observers, too. The southern wings are Placed on V shaped legs and through this semi public area covered the building and the city Cdn Contact Each Other. The ground floor of the building make up for services, shops, pharmacy and a coffee shop; on the top of the building Among the roof-gardens, oven in separate white pavilions, we Developed five peculiar penthouse flats Surrounded only by glass-walls.
The major MOST material of the external façade is colored (EMALIT) glass. Yellow, orange, red, green, dark green, turquoise blue and dark blue. They are vivid and bright colors. Each color of the facade belongs to a flat; Then this color Appears on the entrance door - The Therefore the mark of the flat Becomes Makes trivial and the VISUAL-identification.
The large Openings of the facade are shaded by aluminum louvers; beside of the sun protection, the additional advantage Is That They allow the light in, The Therefore, They serve as an excellent, and Personalised visual filter. Certainly the color of the lamellas is the Saami to The Given flat - if all louvers are down, the building Becomes a real box built by colorful Lego cubes.
Was rounded the facade at the corner of Bercsenyi- and Vali Street by a gesture That evokes the architecture of the 1930th, Such a rhythm of the façade boxes Appears in Many modern apartments of the surroundings That Were built in the 1960th. The Therefore the building cherishes close relationship with the modern heritage, and we-have tried to create a Continuously changing Building That Is highly responsive to all parts of the day in everyday use. "


For more information, visit the website T2a Architects.

sources: nextroom et T2a


Logo-ML SiteADC

of architecture in newsstands

D'A
 

MAGAZINE pop-up display

Heart stroke !