frendeites



In London, the Platform 5 architecture firm created this extension of a Victorian house. A project which has just received the first prize in the "Don't Move, Improve" competition.

On this project, the architects specify: "Mapledene Road is Situated in a conservation area in Hackney. The property HAD beens stripped of Virtually all ict period features and HAD Become run down and used as a" den crack "leaving it ripe for modernization. The cellular ground floor Was ouvert up and extended to the rear to allow the spaces to flow into Each Other and to the garden. The kitchen and patio areas are unified by a concrete floor and London stock brick garden wall. The expansive glass roof opens up the view to the sky Giving the space an external character.The project has-been shortlisted for the RIBA Awards, AJ Small Projects Awards and the Grand Designs Awards 2009. "



















For more details on the project, visit the site of Platform 5.

For more information on the contest "Do not Move, Improve" is the.

Photo credits: Platform 5

Source: Bustler


Logo-ML SiteADC

of architecture in newsstands

D'A
 

MAGAZINE pop-up display