frendeites

Dario Pompei, Valerio Galeone and Saverio Massaro, the architects of deltastudio, have rehabilitated an old agricultural warehouse in the municipality of Caprarola in Italy, transforming it into a minimalist villa, where elegance and simplicity rhyme with sweetness of life.

At the request of a young couple, the teams of the Italian architectural agency deltastudio have completely redesigned an abandoned agricultural structure to make it a functional and warm family home. After four years of construction, the villa finally came into being in early 2020, and then took the name of the owner, Elena.

The warehouse is spacious, a rough concrete volume of 290 square meters spread over two levels. Perched on the heights of the town, it overlooks Caprarola. Taking advantage of the characteristics and the exceptional geographical location of the building, the architects decided to lower the boundaries between interior and exterior to offer future residents of the villa a bright space open to the landscape. With its large windows, balconies and terrace, the villa was designed to fit into the surrounding nature.

Inside, the architects create large rooms, the layout of which is modeled on the apparent movement of the sun. The living areas - the living room, the dining room, the kitchen - overlook the village, while the bedrooms face the countryside. The walls, ceilings, floors are made of wood or concrete, each color of which is chosen to define the spaces, from beige to black, passing through a vast palette of gray.

The villa is both functional and comfortable.

For more information, visit the website deltastudio

Photographs: © deltastudio

Léa Pagnier



Logo-ML SiteADC

of architecture in newsstands

D'A
 

MAGAZINE pop-up display

Heart stroke !

A new workplace for RATP Habitat