frendeites

It is in the middle of one of the most preserved landscapes of Colorado that this private villa was born. 

Here is a vacation home nestled in the heart of the majestic Colorado wilderness. For this project, Noa* Network of architecture reinterprets the “A” icon. An architectural typology symbol of weekend getaways out of the city, characterized by steeply pitched roofs that entirely replace the walls, designed to offer ideal protection against bad weather in snowy regions.

In a perfect convergence between the needs of the client and the architecture, the design team therefore decided to adopt a triangular house typology, in a complex play of volumes, creating a multi-faceted spatiality with an increasing level of comfort. privacy on the upper floors.

"We have implemented a clear geometry, typical of A architecture. At the same time, we have integrated smaller, unexpected, but still very comfortable spaces within a large volume” explains Andreas Profanter, partner of Noa * and project manager.

The result is a triangular prism three meters long cut at several points by volumes of the same geometry.

The front door located on the east side of the house leads to a first stairwell. From here, it is possible to access three areas: the basement with parking spaces and cellars, the private villa of the client couple, and the family villa with a large common living space.

The ground floor of the house hosts a living room, an independent staircase, a kitchen with cooking island and two offices overlooking the inner courtyard, where the barbecue area is located. 

The heart of the villa? A large downstairs fireplace, which serves as the focal point between the spacious kitchen to the east and a generous large living room to the west.

A relationship with the surrounding landscape is constantly sought: large glazed facades throughout the house provide ever-changing perspectives. The boundaries between exterior and interior are deliberately blurred, to create a dialogue between nature and architecture. For example, in the living room, part of the rock is deliberately integrated into the space.

On the upper floor of the villa, five bedrooms are aligned with the roof ridges and the rooms, designed according to an open plan. 

The traditional division of space between the bedroom and the bathroom has been imagined in a fluid way, with sinks and freestanding bathtubs.

For the little ones, play areas have been set up on the attic floor.

A project where intimacy and conviviality meet in a unique symbiosis with nature.

 

Visuals ©: Dima Visualization, Noa

 



Logo-ML SiteADC

of architecture in newsstands

D'A
 

MAGAZINE pop-up display