frendeites



In La Chaux-de-Fonds in Switzerland, Stéphane Badet and Laurent De Bernardini from the Sofia Designers agency designed the interior design of the Bonnet jewelry store. On the ground floor of a building built in 1901, the intervention is elegant and discreet, offering a contemporary and minimal atmosphere highlighting the collections.















On this project, the agency says Sofia Designers:

“For this project, the client wanted to define a new type of space for his new line of jewelry. The boutique is located in a historic building in La Chaux-de-Fonds (Switzerland) built in 1901. Benefiting from a significant high ceilings, we wanted to limit our intervention in order to make room for the different jewelry collections which each have their own identities and their matching visuals. Access to the showcase is via a large solid oak shutter door which makes it possible to make the most of the exterior light while keeping a certain privacy for the customers. An existing niche at the back of the store receives a reception desk and the office area. General lighting is provided by spotlights mounted on rails, while custom-made suspensions highlight the displays with a punctual light. The furniture elements are made of two different materials: oak for the parts s in relation to jewelry and customers, and a "pure white" lacquer for the integrated parts. Combined with the off-white tone of the walls and the raw concrete screed, the whole creates a warm and welcoming atmosphere. "

photographs: Xavier Voirol

For more information, visit the agency website Sofia Designers.


Logo-ML SiteADC

of architecture in newsstands

D'A
 

MAGAZINE pop-up display

Heart stroke !