frendeites
communities



Redhill Apartment par Studio SKLIM



In Singapore, on Redhill Road, the studio SKLIM sign the redevelopment of this apartment of 110 square meters. Between design and architecture, furniture with sharp edges and veneered dark wood sculpting space.





























The "Redhill Apartment", Studio SKLIM states:

"The customer HAD just returned from a three-year long stint diplomacy and Was looking to refurbish His apartment to welcome His New addition to the family.

Pragmatics was the primary driving force of this project. The main challenge was to reconfigure a public housing apartment. The present home / dining / living / kitchen space was segmented with proportions that were not user friendly. The foyer area and the kitchen were both generous and encroached upon the dining room. The Asian lifestyle with regards to cooking, culture (eg, Feng Shui) and climate were considered as design challenges.

After a study of the existing structure, we removed one of the non-load bearing walls and reconfigured the rest of the outer spaces. The concept was simple: to create a large space with distributed furniture and a mirrored surface to reflect the surrounding spaces. The kitchen was subdivided into a wet and dry area with a closet cabinet. The dining space is becoming larger and more easily accessible. from the kitchen to the kitchen. It became a set of separate pieces of furniture for one big space! The design approach to the individual furniture is derived from their particular functions and their relationship to each other. For example, the slope of the foyer is a reflection of the inclined shoe rack enclosed in the bottom cabinet. In hot and humid Singapore, residents prefer to keep the doors open to encourage natural ventilation. The gap between the top and the bottom pieces facilitated this cross ventilation and gave a sense of semi-privacy to the apartment. The furniture pieces were designed and related to the larger spatial flow of geometry and material continuity. The large wooden grain textures that clothed the furniture taken from the Miesian aesthetics of the Tugendhat House.

For more information, visit the Studio SKLIM site.

Source: architizer

Post your comment

0
  • No comment on this article.

ADC Awards

ADC-Awards-logo-2017 250-01
The most outstanding architectural achievements elected by the professional community

>> Learn more

MIAWs

miaw white logo ok

An International Award to the best products for architects and layout professionals

>> Learn more

CONTACT US!

5, Saulnier Street - 75009 PARIS

T: + (33) 1 42 61 61 81

F: + (33) 1 42 61 61 82

[Email protected]

www.muuuz.com

about

my account

Mobile version