frendeites

The Cali Uptown restaurant design project, by Los Angeles-based Studio UNLTD, involves renovating the interiors and facade of a 2 m066 space in an early 2th century building in Paris. 

A place with art nouveau influences located in the 10th district of the capital. Here, Studio UNLTD translated the client's vision, who wanted a dynamically designed restaurant with a strong connection to the ambiance and lifestyle that inspired Southern California's modernist design movement.

The exterior of the restaurant is distinguished by its brick facade, laid out in a contemporary geometric pattern and painted a crisp white. The entrance is flanked by peacock blue columns, which welcome the Parisian district. 

The interior architecture is minimalist, the structural columns of the building being stripped to bring out the pale masonry, on which the bright colors stand out. 

Natural light from large windows floods the space while oversized globes add decor and charm. 

The horseshoe-shaped bar, for its part, constitutes the nerve center of the space. The stools, reminiscent of roadside restaurants, sit on a sage-colored linoleum surface, where they are paired with a concrete footstool that runs the full length of the bar. 

As for the seats in the main dining room, they are varied and eclectic to represent the very essence of simplicity.

A huge skylight has been installed above an additional seating area, consisting of a long L-shaped banquette and cheerful yellow chairs, which give the impression of al fresco dining. 

A bright, welcoming space with lush greenery that reinforces the connection to the outdoors and laid-back Southern California style.

 

Visuals ©: Le Boulicaut Photographer

 



Logo-ML SiteADC

of architecture in newsstands

D'A
 

MAGAZINE pop-up display

Heart stroke !