frendeites

LLI Design has recently completed the redevelopment and refurbishment of a five storey terraced townhouse in Highgate, North London. 

Here is an award-winning achievement in the London Interior Private Residence category of the United Kingdom Property Awards, in association with Rolls Royce. The jury for this award was chaired by Lord Caithness, Lord Best and Lord Waverley: Members of the House of Lords of Parliament.

The historic town of Highgate is full of beautiful period family homes, and this one is no exception. Perched at the top of Highgate Hill, offering an enviable view of London, this 1860s house has undergone a meticulous renovation: between old and contemporary charm.

The mandate was to keep the period look of the building, it was also necessary to overlay a contemporary individual aesthetic in order to create open and easy living spaces, adapted to a modern lifestyle.

The house was tall and narrow, but had the advantage of being quite long from front to back. One of the main design issues that needed to be addressed as part of the overall scheme was how to give the property a sense of lateral expansion. To meet the demand, the existing plans had to be completely redesigned, taking into account the dynamics and flow of the spaces. The orientation adopted was eclectic, with elements of mid-century style.

The end result is a blend of tradition and modernity, all in elegance: a beautiful creation by LLI Design.

 

Visuals ©: Richard Gooding photography

 



Logo-ML SiteADC

of architecture in newsstands

D'A
 

MAGAZINE pop-up display