frendeites



The Puig Pujol Architectures agency makes us discover its project to extend a barn in the Hautes Pyrénées. Sliding under the curves of the land, the semi-underground house in steel, stone and glass houses a guest bedroom and a workshop. Its large south-facing glass facade bathes the interior in natural light. Punctuated by a steel structure, it also allows the storage of firewood.



















 

Note that this project of the agency Puig-Pujol Architecturesest is winner of Architecture Midi-Pyrénées 2011.

On this project, the agency Puig-Pujol Architectures says:

"Slipped into a contour to enjoy the scenery while asserting a contemporary and sober and solid character, this" topographic event ", houses the extension of a house in the Hautes-Pyrenees. Its simple massing exploits the strengths of the site, the orientation of the terrain, the panoramic view, and sunshine the design of this semi-buried volume satisfies the goals of integration into the site. - reduction of visual impact - but also of thermal comfort by inertia related to the landfill and the choice of materials, as well as the southern exposure of the glass façade. the architecture of the project, the facade is designed as a timber storage rack. This element of boiler steel structure participates in and offers from inside a frame on the landscape. "

Photos: Philippe Ruault

For more information, visit the agency website Puig-Pujol Architectures.

 

Logo-ML SiteADC

of architecture in newsstands

D'A
 

MAGAZINE pop-up display

Most Read

1

A new workplace for RATP Habitat

2

Return to the office with Pernod-Ricard

3

MIAWs 2021: The winners

Heart stroke !