frendeites
Communautés



B+H Architects : Boutique Paul & Shark à Hong-Kong

Sur Canton Road, à Hong-Kong, l’agence B+H architects a imaginé le flagship store de la marque Paul & Shark. Un design qui reflète l'artisanat d'art et l'esprit d'innovation de la marque, avec sa façade inspirée par l’ondulation des vagues, tout en courbes et en brillance. Le traitement de la façade en feuilles d’aluminium bleu marine créé une mosaïque en façade qui miroite sous les rayons du soleil.

Derrière ce surprenant habillage, l’intérieur réparti sur plus de 300 m², s’habille de matériaux nobles tels que l'acier, le bois, le verre, le cuir… Une ambiance chaleureuse et naturelle, qui place les collections au centre de l’aménagement, avec ses panneaux de bois d’eucalyptus ondulés qui rappellent l’extérieur du bâtiment. Le mobilier, réalisé essentiellement sur mesure par les architectes vient compléter ce flagship store qui croise les influences, minimal, industriel et parsemé de touches luxueuses.

Sur ce projet, B+H Architects précise :

"Looking to further expand into the Asian market, Italian luxury brand Paul & Shark embarked on a mission to renew its brand image. The first step: launch its Asian flagship store on Canton Road, Hong Kong. This would become the prototype for a new generation of Paul & Shark stores.

To better understand the personality of the brand, the B+H design team visited the Paul & Shark stores and workshops in Milan and Varese, Italy. Working closely with Paul & Shark CEO, Andrea Dini, B+H began work on a design that would reflect the fine craftsmanship and innovative spirit of the brand.

The iconic design concept of façade and interior of the across 3,500-square-foot flagship store blends classic Italian minimalist elegance with contemporary archetypical elements such as steel, wood, glass and leather. Inspired by the rolling waves, the navy blue aluminum sheet patchwork of the façade creates shimmering curves glittering ripples, emphasizing the Paul & Shark logo ahead of the abundance of luxury brands along Canton Road.

The main entrance and windows lead the way through vertical blinds of wood and steel, whose double sides offer visual transparency into the store and flexibility for window setting, along with a LED screen on the side showcasing the latest collection.

The arches are clad in glass and eucalyptus wood, optimize the existing retail area and divide the space into sections of display shelves. Eucalyptus shelves and back lit translucent glass walls offer a clean palette, keeping the focus on the merchandise. The natural and warm ambience is complemented by a wavy wood feature wall that echoes the exterior blue metal façade."

Photographies : Benoit Florencon

Pour en savoir plus, visitez le site de B+H Architects

Publier votre commentaire

0
  • Aucun commentaire sur cet article.

ADC Awards

ADC-Awards-2017 logo-250-01
Les réalisations architecturales les plus remarquables élues par la communauté professionnelle

>> En savoir plus

 

MIAW

logo miaw blanc ok

Un Prix international décerné aux meilleurs produits par les architectes et les professionnels de l'agencement

>> En savoir plus

 

CONTACTEZ-NOUS !

5, rue Saulnier - 75009 PARIS

T : +(33) 1 42 61 61 81

F : +(33) 1 42 61 61 82

[email protected]

www.muuuz.com

à propos

mon compte 

Version mobile