frendeites
Communautés



Redhill Apartment par Studio SKLIM



A Singapour, sur Redhill Road, le studio SKLIM signe la réaménagement de cet appartement de 110 mètres carrés. Entre design et architecture, des meubles aux arêtes vives et plaqués de bois sombre sculptent l'espace.





























Sur le "Redhill Apartment", le Studio SKLIM précise:

"The client had just returned from a three-year long diplomatic stint and was looking to refurbish his apartment to welcome his new addition to the family.

Pragmatics was the primary driving force of this project.  The main challenge was to reconfigure a public housing apartment amidst the regulatory constraints into an object of spatial flow.  The present main foyer/dining/living/kitchen space was segmented with proportions that were not user friendly.  The foyer area and the kitchen entrance were too generous and encroached upon the dining room.  The Asian lifestyle with regards to cooking, culture (eg. Feng Shui) and climate were duly considered as design challenges.

After a study of the existing structure, we removed one of the non-load bearing walls and reconfigured the rest of the surrounding spaces.  The concept was simple:  to create a large space with distributed furniture and a mirrored surface to reflect the surrounding spaces.  The kitchen was subdivided into a wet and dry area with part of the latter extending to become a foyer cabinet.  The dining space became larger and visual continuity was achieved with all the surrounding built-in furniture; from the foyer to the dry kitchen to the living room set.  It became a set of separate furniture pieces for one big space! The design approach to the individual furniture pieces were derived from their inherent functions and their relationship to each other in that particular space.  For example, the slope of the entrance foyer piece was a reflection of the inclined shoe rack enclosed in the bottom cabinet.  In hot and humid Singapore, residents prefer to keep the main doors open to encourage natural ventilation.  The gap between the top and bottom pieces facilitated this cross ventilation and gave a sense of semi-privacy to the apartment.  The furniture pieces were designed as a set and related to the bigger spatial flow with geometry and material continuity.  The large wooden grain textures that clothed the furniture took a further inspiration from the Miesian aesthetics of the Tugendhat House but redone for this modern context."

Pour en savoir plus, visitez le site du Studio SKLIM.

Source: Architizer

Publier votre commentaire

0
  • Aucun commentaire sur cet article.

ADC Awards

ADC-Awards-2017 logo-250-01
Les réalisations architecturales les plus remarquables élues par la communauté professionnelle

>> En savoir plus

 

MIAW

logo miaw blanc ok

Un Prix international décerné aux meilleurs produits par les architectes et les professionnels de l'agencement

>> En savoir plus

 

CONTACTEZ-NOUS !

5, rue Saulnier - 75009 PARIS

T : +(33) 1 42 61 61 81

F : +(33) 1 42 61 61 82

[email protected]

www.muuuz.com

à propos

mon compte 

Version mobile