frendeites



The Italian agency Altro-Studio designed the prototype habitat of light. In transparent polycarbonate panels, it is covered with turf. Placed on the ground and integrated into its environment.

On "Lawn House," says Altro-Studio:

"This project is bio-compatible mobile year house, caractérisé by still structure with envelope in plastic transparent panels (1,2mm depth). The" tray "system of the envelope allow the placement of the thin earth layer (3 cm) blocked by still grate . Over the envelope to think we could rolled lawn system (60 3,00 cm x m).
The trapezoidal shape allows a good water drainage system and to hold the lawn over the structure. The rolled lawn Represents a good insulating material system and very good integration with the natural landscape. It is economic, bio degradable material is possible, and to leave it in the room, ALLOWING realization of the new green space. The whole of modules are bolded and measure mt 3,00Lx2,20Hx1,20D
At the and of structure is possible, up to two transparent panels contenir the house door and a window ALLOWING a good natural ventilation system.
Finally are superimposed to the structure series of PV panels in amorphous mono and polycrystalline silicon panels gold. The PV modules Can Be anchored to the structure, through docking system, with all-over lawn area has only one liability of south facing. From time to time can be analysed the position of the buildup battery ALLOWING preview about Necessary optimization of electric powered. "
























Photos: Emanuele Piccardo

To learn more, visit the site ofAltro-Studio.


Logo-ML SiteADC

of architecture in newsstands

D'A
 

MAGAZINE pop-up display