A Brentwood, en Californie, l'agence Lorcan O'Herlihy Architects a réalisé la transformation et l'extension de cette villa accrochée à flanc de colline. La "Jovanovic House" s'habille d'une seconde peau métallique qui protège ses espaces de vie du soleil et créé de nouvelles relations entre intérieur et extérieur, espaces existants et espaces créés.



















Sur la "Jovanovic Residence", Lorcan O'Herlihy Architects précise:

"Sitting on an aggressively sloping site in the Crestwood Hills neighborhood of Los Angeles, the Jovanovic Residence combines a progressive and sustainable solution to an existing structure and addition. Through the utilization of a continuous foil wrap, various program elements including; a new guest suite, significant modifications to the master bedroom, exterior decking, and exterior facade, are synthesized together with a singular cohesive element. Usually used to shade vegetation and outdoor space from insects and bugs, this PVC coated polyester woven yarn was re-formulated to sustainably and programmatically cast a new identity and energy on the house. Separated from the existing stucco finish, the durable skin protects the house from solar abuse and heat gain. In addition, rather than following the form directly, the skin reduces the geometries of the existing house to simplified, more planar shapes. The resultant forms create a powerful dialogue between existing and new space. At times privacy screening or guardrail or shading device, the skin embraces the house to create new found relationships between indoor and outdoor and public and private."

Photographies: Michael Weschler et Tate Lown

Sources: Architizer et LOHA


Logo-ML SiteADC

Book des Lauréats des MIAW

 
 BOOK MIAW INNOVATION 2023 COUV

d'architectures en kiosque

DA316SITE