frendeites



A Islington, l'agence d'architecture londonienne Studio Octopi a réalisé le réaménagement et l'extension de cette maison individuelle. L'espace existant se prolonge dans un cube de verre ouvert sur le jardin.









Sur ce projet, le Studio Octopi précise:

"A Grade 2 listed building in Islington that was divided up into flats in the 1970's has been restored and reinstated as a family home. The original house has been refurbished throughout with finishes that are light in both tone and texture and new units and insertions are respectful to the restored fabric and period details of the building.

The newly reinstated staircase occupies the same shaft of space as the original at the rear of the house. Glass balustrades sandwiched between steel plates draw a bold zigzag between the ground floor and the attic. Here it is met by three large roof lights that filter natural light down between stair treads and landing plates that sit back slightly from the walls and balustrades.

The resulting structure is reminiscent of an exploded diagram, with each element expressed as an object floating within a tightly defined vertical space. The levels feel more connected than ever they were, with movement between the four rooms of the first floor becoming a vertical as well as a horizontal experience.

On the ground floor the kitchen and dining room have been opened up to form one long flowing space with white-soap-washed spruce floorboards that run the length of the building."

Pour en savoir plus, visitez le site de Studio Octopi.

Source: Architizer


Logo-ML SiteADC

d'architectures en kiosque

D'A
 

Affichage contextuel MAGAZINE