L'agence d'architecture et de design Andy Martin Studio a transformé cette maison de la banlieue ouest de Londres pour un collectionneur d'art contemporain. S'élevant sur 3 niveaux, cette demeure familiale de 5 chambres et de style édouardien voit son espace libéré et  décloisonné. Au rez-de-chaussée, l'espace de vie s'ouvre et les espaces fusionnent. Dans les étages, chacune des 5 chambres se confond avec l'espace de sa salle de bain.



























Sur la Chevron House, Andy Martin Studio précise:

"Responding sensitively the existing Edwardian architecture, Chevron House is a new 5 bedroom family house in the creative suburb of West London.

Inspired by the architecture of the existing elegantly proportioned spaces, the design sets out to exaggerate, by scaling the space by removing walls, and attaching new space to create a large Edwardian warehouse on each of the three levels. The ground floor, the public level is essentially one space which is divided only by the use of colour and material. On the second and third levels, the private floors, bedrooms merge into bathrooms and visa versa.

The rear of the property has new extensions off both the living and kitchen reaching into the garden to absorb the light from the south.

The clients brief to use colour extensively was applied in such that the walls and ceilings are left light in colour (off white) and that only elements or interventions (joinery etc) would be strongly coloured giving the house a lighter atmosphere with greater sense of perspective.

The client is a collector of contemporary British art."

Photographies : Nick Rochowski

Pour en savoir plus, visitez le site d'Andy Martin Studio.


Logo-ML SiteADC

Book des Lauréats des MIAW

 
 BOOK MIAW INNOVATION 2023 COUV

d'architectures en kiosque

DAJUILLETAOUT2024SITE