A Carcavelos au Portugal, Ivan de Sousa et Inês Antune de l'agence lisboète [i]da Arquitectos ont réalisé la DJ House.

Cette maison de béton blanc possède un patio central qui partitionne son volume et organise l'espace intérieur, séparant les pièces de vie de l'espace des chambres.

[i]da Arquitectos précise:

"A central patio divides the house into two parts and organizes the interior spaces: on the west side, an open horizontal space to the garden receives the dining room and the kitchen; on the east side, a vertical space, located at a lower level in relation to the public route to ensure domestic privacy, receives the living room. Large apertures establish the contact between interior and exterior. In the horizontal space the relationship is made by the continuity with the garden while in the vertical space is the blue sky that dominates the entire landscape. The private areas, one suite and two bedrooms, are located in the upper level as well as the access to the roof terrace. The simplicity of the facades contrasts with the complexity of the different spaces of the house. The white wall surfaces and the gray shades of the floors give a unit character to the entire construction."

Photographies: Joao Morgado

Pour en savoir plus, visitez le site de l'agence [i]da Arquitectos.



Logo-ML SiteADC

Book des Lauréats des MIAW

 
 BOOK MIAW INNOVATION 2023 COUV

d'architectures en kiosque

couvdasite
 

Coup de coeur !