"The Glass House" est un projet de rénovation et d’extension réalisé par les architectes d’AR Design Studio. A Winchester en Angleterre, cette maison à l’abandon a subi une transformation complète pour se muer en un espace de vie lumineux et minimaliste.

A l’arrière de la maison, les architectes ont créé une structure de verre qui baigne de lumière l’ensemble de la maison et accueille la cuisine. Tout en contraste, le bois clair des sols et les murs immaculés renforcent cette impression de clarté.

 

Sur ce projet, les architectes précisent :

"Entitled ‘The Glass House’ this renovation and extension plays on the contrast between light and dark, and injects a new lease of life into what was once an unoccupied and poorly maintained manor house in Winchester. The design makes best use of the existing structure, whilst making minimal changes for the greatest benefit. The North West Elevation which forms the approach to the property remains largely unchanged to preserve the original character of the building. To the rear the existing single storey structure has been increased to be in line with the main property and to retain the existing footprint of the building. This, along with a small single-storey extension to the rear of the westerly side, forms a semi-courtyard space enclosed in glass, which opens up onto the garden. The secondary spaces of this glass enclosure provide contrasting environments, providing the occupant with a variety of living space and emphasising the openness of the main glazed living space."

Photographies : Martin Gardner

Pour en savoir plus, visitez le site d’AR Design Studio



Logo-ML SiteADC

Book des Lauréats des MIAW

 
 BOOK MIAW INNOVATION 2023 COUV

d'architectures en kiosque

DAJUILLETAOUT2024SITE

 

Coup de coeur !