frendeites



Les architectes de Taller Tiliche ont aménagé ce restaurant de Mexico. Cette cantine populaire contemporaine conserve son plafond d'origine, brut, percé et écorché, contrastant avec son sol de béton ciré. En façade, des panneaux de bois à claire-voie ouvrent  l'espace du restaurant sur la rue.



























Sur ce projet, Taller Tiliche précise:

"Surtidora Abarrotera Mercantil Julio Gabriel Verne de Polanco, S.A. de C.V.

The project combines the retail space with space to eat, generating a combination between the displays, production areas, and consumption, also the bars of attention and shelves create enclosed spaces, organize the flows and create different environments for customers.

The result is such a shop, what you see is what you get, and you can buy to take away or eat there. The space was designed with very basic materials. The floor was made of polished concrete and it has a direct relationship with the outside, getting pedestrians invited to the site, there are no divisions between public-private conditions of space. All existing walls were made with a first basement made of concrete tiles from 0.0 to 1.2 meter, then was generated a second basement of white walls, ending with the existing roof as enclosure. It was important to use materials in their natural conditions (concrete, wood, galvanized sheet, etc..), in order to get low-cost, low maintenance and to show their construction process.

For doors and windows designed a system of fixed and folding shutters of wood that can interact with the outside weather conditions and to adapt the space. This same solution was replicated at all doors and windows to filter light inside the room."

Photographies: Luis Gallardo

Pour en savoir plus, visitez le site de Taller Tiliche.


Logo-ML SiteADC

d'architectures en kiosque

D'A
 

Affichage contextuel MAGAZINE

Coup de coeur !