frendeites

In the 17th arrondissement of Paris, new sports equipment is emerging. In an environment made of hard constructions and concrete, the architects Normier + Postec, in charge of the project, propose a delicate building clad with wood. A culture shock that pays off.

The whole area of ​​680 square meters SCHON includes the construction of changing rooms, a clubhouse and a weight room. Located in the heart of an existing sports complex where raw concrete reigns supreme, the Normier + Postec project takes a different direction and focuses on a soft and voluptuous geometry and a natural coating. A taste for the form which is manifested in particular at the entrance thanks to the removal of the cladding which then seems to accompany the sportsmen inside the structure.

Sober and elegant, the arched facade is clad in Douglas fir glued laminated skeleton cladding. A covering which continues on the roof, forming a structure on which nets stop the flying balls, the roof being decorated with a handball field. An addition to the most graphic blue composition, bringing a touch of lightness in a rather discreet whole. A bench, also designed in Douglas, completes the land and extends the wood cladding to create a set of pleasant seats.

A project against the current.

Project title : Max-Roussié stadium
City, Country: Paris (17)
Owner: The city of Paris
Mastery of work : Normal + Postec
Surface area: 680 m2 SHON building / outdoor seating 150 places
Cost of works: 2,8 M €
Calendar : 2019 delivery

To learn more, visit Normier Postec's website

photographs: Thibaut Voisin

Zoe Térouinard



Logo-ML SiteADC

of architecture in newsstands

D'A
 

MAGAZINE pop-up display