frendeites

The Taillandier Architectes Associés agency, in close collaboration with Laurent Cambedouzou, has just delivered the “Solvéo” project. Installed in a building built by the architect Philippe Vigneu for the airline company Air France in the 1990s, this new tertiary complex has a double objective: to modernize the existing building and to offer attractive workspaces to the teams of the company Solvéo.

A subsidiary of Matéos Electricity, specializing in the production of renewable energies, the company Solvéo is located in the former Air France headquarters, which has become that of the group. At its request, the Taillandier Architectes Associés agency designed an office complex of 1 square meters with large windows that subtly fits into Philippe Vigneu's building.

The idea of ​​the project is to rethink the existing building to adapt it to its new activities. The architects of Taillandier Architectes Associés built a new storage space, added an elevation on two levels and restructured the ground floor to create an independent entrance dedicated to the company. 
The plan organization is simple and rational. The new building includes a central patio around which the two additional levels are articulated. This approach not only makes it possible to create a comfortable space with a hanging garden, but also to offer employees exceptional views of the surrounding wooded landscape. The whole plays on transparency and opens to the outside. 

With the “Solvéo” project, the Taillandier Architectes Associés agency has succeeded in injecting modernity and lightness into an old building without distorting it.

To learn more, visit the website of the Taillandier Architectes Associés agency.

Visuals: © Luc Boegly

Writing

 



Logo-ML SiteADC

of architecture in newsstands

D'A
 

MAGAZINE pop-up display

Most Read

2

A villa on the heights of Ibiza

3

A new workplace for RATP Habitat