frendeites



In central London, the agency Nex Architecture and architect Alan Dempsey have refitted this duplex apartment. Using various panels and movable partitions, they offer a flexible space according to the needs and times of the day. At the heart of the apartment, a staircase connects the two levels and is covered by a spectacular full height balustrade made of wooden pieces with a curved profile.













On this project, Nex Architecture says:

"Cloth House Involved the full refurbishment of a duplex apartment in central London. The design of the project Took advantage of the unusual constraint of the bedrooms Being Located on the lower entrance level and turned it into an opportunity to open up the Entire space while still Complying with building règlements.

The main interventions Consist of a series of fabric covered walls That define different areas program. On the lower level They take the form of wide sliding walls That can be closed at night to define private bedrooms, while During the day They Are retracted to offer users the full benefit of the available light and space. On the upper level the freestanding walls define cloth and Partially enclosed the kitchen, hiding it from view of the living area hand.

The stair is used as a central feature in the house and a new timber lattice railing is draped over the Existing stairs. It extends through the upper floor to visually connect the two levels. CNC machined from birch ply, the vertical rails individual deform over Their length to maximize the space we occupied That Can Be Each side at Differing heights. "

For more information, visit the website Nex Architecture.


Logo-ML SiteADC

of architecture in newsstands

D'A
 

MAGAZINE pop-up display