frendeites

The Polish architect Daria Pietryka has refurbished this studio located in the city of Wroclaw. An economical and ingenious project that turns this minimal space 41m2 in a warm and functional living space.

Daria Pietryka says:

"According to Mies van der Rohe" less is more "goal Taking in to account the general economic conditions in Poland (and worldwide)," less "is Often a necessity.

The NEST project is the design of a one-bedroom apartment (41m2), located On in the southern portion of the city of Wroclaw in Poland. The main idea behind this project Was to maximize the functions on of this space, whilst Creating a mobile composition, adjustable to icts user's needs.

One of the main challenges Was to Enhance the quality of light in the apartment. The property faces east and as Such, the only light available directly falls in the morning. Otherwise the space quite Could have been 'dull'. For this reason the decision Was Made to use light colors and uniform surfaces, Especially de ces spaces Where the light-penetration is Relatively low (dans le kitchen and entrance hall). Additionally, by making use of big size mirrors to help capture more light, the illusion of bigger spaces is created visually.

Another issue to take into consideration Was the users Themselves, a young couple Constantly in motion, Who needed a space That Could Easily be reorganised. They Did not want a single, static function to be attached to Each room. The Therefore A Few movable and foldable solutions Were Provided.

For example: The platform is built in the bedroom Actually multi-functional furniture. It can be used as a basis for Both the bed, drank aussi, if / when needed, it can Become the basis for a table and chairs for a gold cradle. At the time Sami, double Reviews another bed can be slid from underneath the platform into the living space (qui est a room behind the wall). Except for an additional bed, the platform hides three storage rooms and a radiator pocket.

The kitchen island is movable Reviews another element. When the additional space is needed the wheels at the bottom of the island can be unblocked and the cupboard Can Be Easily relocated.

A tiny balcony Was designed to act as an extension to the living space: its floor has-been covered in timber and the space is Sufficient to store light, foldable furniture, Such a table to enjoy your tea, a flesh gold Perhaps the laundry rack ... "

For more information, visit the website Daria Pietryka



Logo-ML SiteADC

of architecture in newsstands

D'A
 

MAGAZINE pop-up display

Heart stroke !