frendeites

The Denys & von Arend studio has just completed the interior design project for Coatresa's new headquarters: healthy offices inspired by the "third skin" concept. 

Coatresa, a family business founded in 1983, located in Santa Perpètua de Mogoda in Spain, provides the industrial sector with solutions such as non-stick and anti-corrosion coatings.

It was on the occasion of its takeover by the 2nd generation that a new building was acquired by the family with the aim of bringing together the factory and the head office within the same space, according to highly environmental.

To approach the design, the Denys & von Arend studio team started from the meaning of the non-stick and anti-corrosion coatings manufactured by Coatresa to imagine the concept of "The third skin". 

The designers were thus inspired by the molds made by the company to create a pattern, a repetition of elements that would bring a certain rhythm to the interior decoration.

A moving desk was created by means of a metal mesh that acts as a visual filter between the areas, separating them, but without actually dividing them, thanks to its semi-transparency. All generating a feeling of seeing without being seen.

In this luminous space, some "raw" materials are left bare and are simply covered with a patina of color that gives them a new interest in the space.

Wall coverings and partitions of different textures are combined, mixing quilted finishes with other harder ones and bringing richness and variety to the envelopes.

The design of different volumes inside the space generates new paths. By adding more or less skins, more private spaces and others more permeable are created in order to meet the different needs of the places: meeting rooms, informal meeting space, telephone booths...

Skins, patterns, partitions, light, variety of textures… the sum of the different elements makes the office an elegant and timeless space with a relaxed atmosphere that invites productivity, teamwork or individual work; it indistinctly offers a place where employees interact socially and professionally in a healthy environment.

 

Visuals ©: VICUGO STUDIO

 



Logo-ML SiteADC

of architecture in newsstands

D'A
 

MAGAZINE pop-up display